Andre del i FBNs oppklarende serie om tilnavn

Denne uka tar vi for oss Flau Bris ubestridte leder og myteomspunne stjernespiller Hans-Henry Skilpadda Jakobsen.

Den hardskallede, fryktløse og bebrillede lederen i Flau Bris heter Hans-Henry Jakobsen. Jakobsen fikk tidlig dekknavnet Skilpadda i undergrunnsorganisasjonen som skulle bli hetende Flau Bris. Dekknavn var nødvendig da Flau Bris skulle starte opp pga det harde basketballmiljøet som var dominert av Storm på den tiden. Tilnavnet fortsatte å henge med Jakobsen etter at FB offisielt begynte å bli det dominerende laget i byen, da motstanderne oppdaget at stjernespilleren de naturlig nok trodde var treg og liten, herjet vilt med dem i hver eneste kamp. Dette ga FB et mentalt overtak som de ikke ønsket å gi slipp på.

Det har gått rykter om at Jakobsens tilnavn var opprinnelsen til det som senere skulle bli landeplagen om de pizzaspisende ninja-skilpaddene i USA, men dette er avkreftet på det sterkeste fra Mirage Studios©, i en pressemelding som kom etter at FB Newsweek ved en feiltakelse ringte dit for å undersøke en annen sak.

Hans-Henrys evne til å dominere enkelte FB treninger med umulige og usannsynlige skudd fra alle kanter av banen gjorde han tidlig til en favoritt blant FB-fansen. De spesielle trepoengerne med hælklikk har flere ganger blitt forsøkt etterlignet av Tromsø Storm-spillere, men man kan vel si at de har hatt lite hell hittil.

At en av Tromsøs utebasketbaner heter Hansmarka er ikke akkurat en tilfeldighet. Det var på denne banen unge Jakobsen la grunnlaget for sin høytsvevende karriere. Tidligere borgermester i Tromsø, og nå sjef for turistbyrået Destinasjon Tromsø, Erlend Rian, sier at Hansmarka er blitt et flott trekkplaster for turiststrømmen til Tromsø. Ca 30% av turistene som besøker Tromsø oppgir at de er basketball-pilgrimmer, som er her for å besøke denne byen som er blitt kalt basketballens Mekka. Rian, som innrømmer å være en stor FB-fan, sier også at han synes ikke det ville vært urimelig om ”den der helvetes reinen hadde blitt byttet ut med en skilpadde i byens våpenskjold”.