Navnet skjemmer ingen…

Flau Bris Newsweek har den siste tiden utmerket seg med sin undersøkende journalistikk, og har etter mange forespørsler fra publikum tatt for seg bruken av tilnavn og klengenavn som går igjen blant legendene i stallen til Flau Bris.

Navn som Thunder Thomassen, Dirty Tricks Nymo og The Exterminator Paulsen er velkjente og kjære navn i Tromsøs hjem. I en serie oppklarende artikler skal vi her i FBN prøve å avsløre hva som ligger bak disse menneskene, og gi en dybdeanalyse av navnene deres. Vi tar i dag for oss stjerneguarden Thor Malnes, og hans ikke ukjente tilnavn The Air.

Den logiske koblingen til hans spenstige likemenn i USA og Canada, Michael Air Jordan og Vince Air Canada Carter er naturlig å tenke på når man hører navnet, men det har også versert flere teorier på andre forklaringer til dette tilnavnet som så naturlig tilfaller unge Hr. Malnes. Carter skal faktisk ha uttalt til en av sine nærmeste venner at han foretrekker å bli sammenlignet med Malnes framfor den nå aldrende Jordan.

En teori som er lagt frem av professor i fysikk ved Universitetet i Newcastle, G. Smythe-Wycombe, har med den enestående luftige buen som Malnes har på sine trepoengere og midtbaneskudd. Det viser seg at ballen befinner seg opptil 5 sekunder lenger i luften når The Air skyter, enn hos sine lagspillere. Professor Smythe-Wycombe sier i et intevju at The long shots passes more air than all the cows on the Brittish Isles. En kraftig påstand kan man vel si, men vi velger å tro at han vet hva han snakker om.

Vebjørn Jacobsen, sportslig leder i Tromsø Storm, har en annen teori, og har flere ganger uttalt at Malnes tilnavn kommer fra Thors egenutviklede forsvarsteknikk. Man ser at han e der, men han e ikkje der likavel! sier Vebjørn og demonstrerer ved å gripe tak i lufta foran seg. Det e faen så forvirrandes. sier Vebjørn og rister smilende på hodet.

I et konfidensielt intervju med Thor Malnes bror Erik Malnes, på folkemunne kjent som Lille-Malle, får vi høre at han lenge lurte på om tilnavnet kunne ha noe med perioden Thor konsentrerte seg om belgfrukt og tørket frukt som kostkilde. Han forteller videre at han vet hva historien bak tilnavnet er, men vil ikke røpe den om så for 50 kroner. Vi i FB Newsweek klamrer oss til håpet om at historien en dag kommer fram i lyset, og at den da takler dagens lys.