Historien

Det hele startet en kald og grå høstdag år 2000.

På den tiden var det ikke noe treningsalternativ for en gjeng med spillesultne ballkunstnera med rusten teknikk og bortsvunne idrettsmuskla. Det eneste som eksisterte var B-laget til Tromsø Storm… Ikke aktuelt for min del å trene med de. (De tilfredstiller ikke mitt treningstempo osv.)

Det var da jeg ble oppmerksom på at Troms Bedriftsidrettskrets v/Hugo Lavik hadde utlyst en basketballserie til bedriftsidrettslag og vennegjenger i deres nye idrettshall i Breivika.

Håpet var da at det var noen andre som skulle stille et lag som jeg kunne være med på, men det kom aldri. Det endte med at jeg måtte søke om treningstid i bedriftsidrettshallen i Breivika + melde på et lag til bedriftsserien 29.09.2000 uten å ha mere enn en håndfull med spillere som sa de skulle være med.

Og slik ble basketball laget Flau Bris til.

Sesongen 2000/2001

Jungeltelegrafen ble sveivet i gang og websiden Flau Bris Newsweek ble snekret sammen kjapt og brutalt og fungerte blant annet som en informasjonskanal til spillerne. Med Stein Ivar Aspmo og Jim Thomassen i spissen ble det samlet til sammen 10 spillere. Serien besto av hele 8 lag og det ble spilt dobbel serie.

Det endte med at disse spillerne klarte å vinne serien med hele 2 poeng etter at Åsgård Maniacs slo TSI basket (eller var det omvendt?).

Oversikt over spillere som spilte denne sesongen.

Sesongen 2001/2002

Denne sesongen var det enklere å få tak i spillere da det var blitt kjent at det var en bedriftsserie i basketball. I tillegg hadde vi fått treningstid i Krokenhallen til en billig penge sammenlignet med hva vi betalte i bedriftsidrettshallen.

Denne sesongen var vi hele 19 spillere som trente, men kun ca 14 av disse spilte i serien. Det endte med en 4. plass. Ikke helt det vi hadde forventet etter første sesong, men det skal nevnes at Tromsø Storm stilte et pensjonist lag + at de stilte med ungguttene i B-laget sitt. Serien hadde 8 lag også denne sesongen hvor det ble spilt dobbel serie.

Det må nevnes at vi hadde en sponsor som sponset oss noen fine drakter.

Oversikt over spillere som spilte denne sesongen

Sesongen 2002/2003

Flau Bris klarte desverre ikke å stille lag for denne sesongen. Det blir kun trening på oss, men vi kommer sannsynligvis sterkere tilbake neste sesong.

Oversikt over spillere som spiller denne sesongen

Sesongen 2003/2004

En forsinket søknad om hall leie til Tromsø kommune kunne ødelagt oppkjøringen til denne sesongen, men heldigvis fikk vi samme treningstid som året før.
Første trening begynte bra med hele 14 spilere møtte opp. Utespillingen ble gjennomført uten noen nevneverdige skader.

I begynnelsen av september begynte vi å trene, oppmøtet var litt bedre enn forrige år. En god del av de gamle spillerne var der pluss en del nye ansikt. I midten av september meldte jeg på Flau Bris i bedriftsbasketserien etter å ha spurt spillerne (for andre gang) om de var interessert i seriespill. Det ble dessverre ikke noe seriespill denne sesongen da det ikke var nok påmeldte lag.

Oversikt over spillere som spiller denne sesongen

Sesongen 2004/2005

24. august begynte vi å trene igjen, oppmøtet var bra og det var bare kjente fjes å se. Det ble ordnet med treningstid i Stakkevollanhallen, men pga dårlige spilleforhold ble den sagt opp. 3. november ble Flau Bris Basketballklubb opprettet. Klubbens styre (Kjell Løvold, Lars Olav Sparboe, Lars Børge Rognlid og Hans-Henry Jakobsen) skrev søknad om seriespill i 2. divisjon, med seriestart 18. desember…
Sesongen endte med seriegull og medfølgende heder etter å ha passert Harstad og Tromsø Storms farmerlag Varden i siste serierunde. Klubben klarte med et nødskrik å oppfylle målsetningen med å stille minimum 5 spiller til kampstart.

Sesongen 2005/2006

Denne sesongen startet bra og vi har aldri vært så mange medlemmer som i år. Forberedelser til Tromsø Cup kom sent i gang, men vi kom i mål etter å ha arbeidet steinhardt de siste ukene før cupen. Serien endte med sølv, kun slått av Varden på målstreken. Varden skal forresten spille nordnorsk 1. divisjon neste sesong. Flau Bris har bestemt seg for å satse på atter en sesong i 2. divisjon og målet er gull denne gang samt forbedre det sosiale samholdet blant lagets medlemmer.

Sesongen 2006/2007

Denne sesongen har Flau Bris hele 21 betalende medlemmer + noen spillere som er “gjeste skribenter” som kommer innom av og til. Den harde kjerne er den samme mens noen ansikter er byttet ut med nye. Nytt av årets sesong er to utlendinger, en tysker (Jonas) og en spanjol (Jorge). Denne sesongen har kretssekretær Ken Rune Berg bestemt at det skal spilles trippel serie med hele 5 seriehelger. Dvs vi spiller ca 4 kamper hver seriehelg pluss dømming. Dette lovet ikke bra for slitne bein og serien endte visstnok uten medalje, noe vi anser som særdeles bittert. Jeg bruker ordet “visstnok” fordi kretsen hadde ikke klart å oppdatere tabellen etter siste seriehelg fra sesongen 2006/2007 i skrivende stund, oktober 2007.

Sesongen 2007/2008

Etter noen runder med e-post korrespondanse om kampoppsett osv med kretsen har Flau Bris tatt en upopulær avgjørelse ifm kretsen og trekt laget. Dette har vi gjort av flere grunner:

  • fordi Flau Bris ikke hadde nok spillere som kunne garantere at de kunne spille bortekamper i 3 av 5 seriehelger.
  • kretsen ikke har kunnet ordne med dommere til seriehelgene.

Flau Bris har derfor valgt å ta en pause fra årets seriespill og vil heller se hvilke grep kretsen velger å ta for å bedre arrangementet for nordnorsk 2. divisjon i basketball.

Årets sesong har Flau Bris faktisk 20 betalende medlemmer i sin stall, men de fleste av de har dessverre ikke vært aktive.

Sesongen 2008/2009

Dette er den sesongen i klubbens korte historie hvor vi har hatt hele 27 betalende medlemmer, noe som var et resultat etter en vellykket aktiv rekruttering av nye og gamle spillere. Vi valgte å ikke delta med lag i nordnorsk 2. divisjon for menn i basketball fordi kretsen hadde lagt opp til å avvikle mer enn to kamper pr seriehelg samt dømming og sekretæriattjeneste. Dette valget falt også denne sesongen etter e-post korrespondanse med kretssekretær Ken Rune Berg. Klubben arrangerte julebord for første gang til stor jubel hjemme hos Stig Ole. Stig Ole arrangerte også årsmøte med pizza til de fremmøtte.

Sesongen 2009/2010

Denne sesongen ble det ikke seriespill av samme grunn som de to foregående sesongene. Kretsen legger ikke til rette for å ha en forsvarlig gjennomføring av kamphelger. Antallet betalende spillere ble ca 28, noe som er helt i overkant av målsetningen for sesongen.

Sesongen 2010/2011

Denne sesongen fortsatte der den forrige slapp og vi opplevde stort oppmøte på trening og innsatsen var upåklagelig.
Fikk spilt en treningskamp mot TSI Basket…

Sesongen 2011/2012

Sesongen 2012/2013

Sesongen 2013/2014