Stein Ivar “The Doc” Aspmo

Stein Ivar The Doc Aspmo (også kalt Fade Away, SIA, graastein, grah osv.) er ikke akkurat hva man kan kalle en prototype av en basketspiller, snarere tvert imot.

I begynnelsen
The Doc begynte tidlig med sin basket karriere, faktisk så tidlig som i 1986 da han gikk i 6. klasse på Mortensnes barneskole.
Basketkarrieren tok aldri av da han spilte med en gjeng udugelige tullinger som han selv ville sagt det. På den tiden var han også hardskalled, fryktløs og bebrillet, men kvittet seg raskt med brillene etter at det viste seg at medspillerne brukte brillene som siktemål for pasninger og skudd….

De første årene ble han trent av Ole Morten Snusleppa Strand (en av Mortensnes lokale helter og tidligere TBBK spiller) noe som satte preg på The Doc ikke bare på banen. Det var av denne guruen at han han fikk gode tips til bøker innen fantasy og science fiction. Hele ungdomsskolen gikk så og si uten seier, men det skal nevnes at det ikke var på grunn av dårlig egeninnsats. Andre grunner fantes nemlig også.
Det var først da han begynte å spille for Kvaløysletta at han utviklet sitt spillertalent til det vi kjenner i dag. Først og fremst kan vi trekke frem brødrene Kristen og Dag Sørlie som positive motivatorer for at han ble så aggressiv som han ble.

Proff karrieren
Det var i det herrens år 1993 at The Doc dro til Texas, USA for å teste sine basketkunnskaper. Der spilte han seg til fast benksliter selv om han hadde kyssesyken! Etter at pengene tok slutt og han måtte komme hjem var han i så god form at han lett hadde kunnet hoppe inn på TBBKs old boys lag. Men siden han ikke så noen utfordring i det fortsatte han i stedet med andre ting, uvisst hvilke, men han var visstnok observert flere ganger på fjellknauser i nærområdet og på lugubre utesteder?

I dag
Høsten 2000 var Stein Ivar en stor pådriver for å få satt sammen en gjeng som kunne spille basket sammen. På samme tid ble det tilfeldigvis annonsert i lokalpressen at det skulle startes en bedriftsbasketserie i Tromsø. Da var han så desperat at han sa seg villig til å låne bort penger for å få i gang noe…
Flau Bris var dermed ikke et negativt ladet ord, men starten på en gjeng med spillesultne ballkunstnera med rusten teknikk og bortsvunne idrettsmuskla som han så pent mente det burde formuleres.

SIA har i perioder imponert med sin gode spillmisforståelse og imponerende skudd fra umulige vinkler, noe som har skapt både frustrasjon og spydige kommentarer fra motspillere og medspillere. Dette er nok en egenskap han har hentet ut fra de utallige bøkene han har lest gjennom sin lange basketkarriere.
Til slutt kan det jo også nevnes at han er en av FBs 10 publikumsfavoritter når det spilles hjemmekamper.

Flau Bris Newsweek ønsker unge herr Aspmo velkommen tilbake til harde treninger og kanskje også seriespill dersom det er interesse for det også.

God sommer