The return of the Assman

Årets store overraskelse på Flau Bris sitt lag er uten tvil tidligere leder og ildsjel for Tromsø Storm, Vebjørn Jakobsen. Har han det som kreves for å spille i dette stjernespekkede laget? Vil fansen godta han? Vil Storm utlyse vendetta mot han? Kan han spille pikkolofløyte? FB Newsweek har intervjuet han.

Vebjørn Jakobsen er et kjent ansikt i Tromsøs basketballmiljø, og ingen kan vel si at de ikke vet hvem denne sympatiske lille mannen er. Hans kjærlighet for media, gjorde at han ble en gjenganger i avisene i årene han styrte Tromsø Storm. Han var til og med en gjenganger i FB Newsweek, men det var han visst ikke like glad for. I et intervju med denne vesle karen har vi fått svar på de tingene som sikkert murrer i hodet på alle FB fans. Hvorfor i helvete er han nå i FB?
– Jo, sier Vebjørn. Dem har et flott ordtak på engelsk som det ligger mye visdom i. Det går sånn her: ”If you can’t beat them – join them!”

Tror du at du kan hevde deg på dette nivået da Vebjørn? Det er tross alt Flau Bris det er snakk om.
– Det e selvfølgeli et godt poeng. Æ e ydmyk mot det å få spilletid, men æ trur æ kan bidra med en del ting. Æ har trent litt sammen med han Thor Hågen i sommer, og æ trur at vi til sammen har et ganske så komplett arsenal med skittne triks.
Etter å ha fått følge FB sin oppkjøring denne sesongen, tror vi Vebjørn har sitt på det rene med denne påstanden.

Det faktum at du nå har forlatt Storm til fordel for FB kan synes som et dristig trekk, med tanke på at du neppe blir særlig populær hos Storm og Storm-fansen. Frykter du noen represalier?
– Repre..? Å, hevn mene du? Nei… neida. For det første vet æ jo at etter ei tid så vil FB fansen trykke mæ til sine hjerta. Og ka betyr ei og anna bilbombe da? Det gjeld å ha perspektiv, og se på ka som e viktig i livet.

Du vil denne sesongen få spille på lag med sagnomsuste stjerne som The Air, Dirty Tricks, Skilpadda, The Duke m.fl, hva er dine forventninger for denne sesongen og vil Vebjørn ”The Assman” Jakobsen kunne fylle forventningene som automatisk stiller seg til folk som spille på lag med slike legender?
– Hehehe… ja. Mine forventninge e selvfølgeli å få være med å grisebanke livskiten av B-laget tell Storm. Ellers håpe æ jo selvfølgeli at det blir en del spilletid, og at fansen vil godta mæ som ekte Briser. Ellers e det jo steike arti å trene med så mange flinke og dyktige basketballspillera. Bokstaveli talt en ære! En sånn sjanse får man bare en gang i livet!

FB Newsweek takker Vebjørn for å ha tatt seg tid til dette intervjuet og ser med optimisme frem på årets sesong.