Kretsen søker nye styremedlemmer

Region Nord Basketball søker etter kandidater som vil være styremedlemmer i fra høsten av.

Region Nord styret har i de siste årene vært drevet av fire-fem ildsjeler. Denne situasjonen har ivaretatt et stort sett fungerende styre for basketballen i Nord-Norge.

Nå står vi foran et kretsting der i hvert fall én, kanskje flere takker for seg. Da trenger vi nye kandidater som ønsker å jobbe for basketballen i Nord-Norge på et høyere nivå.

Neste sesong satser en på å utvide styret med flere medlemmer, minst 7 personer, slik at arbeidsmengden skal bli godt fordelt. Styrets størrelse er viktig for å kunne ivareta behovet for nyskapelse, forbedre rammebetingelser og økning av interessen for basketball i Nord-Norge.

Dette brevet sendes derfor til klubbene som en henstilling om å bidra i Region Nord med i hvertfall 1 kandidat pr. klubb. Det kan likevel bli aktuelt med flere styremedlemmer fra samme klubb.

Region Nord er så heldig at man har en egen kretssekretær, som står for mye av driften i kretsen. Likevel er det viktig at styrekandidater ønsker å bruke tid på styrevervet sitt, frivillig innsats er viktig i en idrett som ikke har ressurser på samme nivå som fotball og håndball.

Kretsen har ellers et veldig godt og nært samarbeid med NBBF, som støtter aktivt opp om satsingen i nord, blant annet gjennom finansiering av kretssekretærstillingen.

Region Nord Basketball er også ansvarlig for de aldersbestemte kalottlagene, som stort sett hvert år deltar i flotte kalotturneringer for landsdelslag i ett av landene Sverige, Finland, Russland eller her hjemme. I år går kalotturneringen av stabelen i Harstad i juni.

Vi hører fra dere innen mandag 16. juni, da styret i samarbeid med valgkomitéen gjør en oppsummering på hvem som fortsetter, og hvilke funksjoner som trenges i et nytt styre. Kretstinget vil trolig bli avhold rundt månedskiftet august/september.

Med hilsen Eirik Nordmark
Leder